Klima Seçimi Nasıl Yapılır?

21-04-2021 15:58
Klima Seçimi Nasıl Yapılır?

 

Yaşam Alanınız İçin Doğru Klimayı Keşfedin!

Her mevsimde konfor elde etmenin en pratik yolu olan klimalar, yaz aylarının boğucu sıcaklarından ve kış mevsiminin dondurucu soğuklarından bizleri kurtararak kahramanımız olmakta. Bu noktada, ilkbahar mevsimini yaşadığınız bu günlerde, yaz için hazırlık yapmak ve yaşam alanınızda konfora kavuşmak için ihtiyacınızı karşılayacak klimayı bulmanız önemli. Zira, yazın o sıcak günlerine güzel bir karşılama yapmak ancak doğru bir klima ile mümkün. Peki,Hangi Klima Alınmalı? Klima alırken hangi nelere dikkat etmek gerekiyor? Klima seçimi nasıl yapılır?

O halde gelin, klima seçimi yaparken göz önünde bulundurmanız gereken detaylara birlikte göz atalım…

1. Btu Değeri

Klima Almadan önce uzun bir araştırmaya girer ve kafamızdaki soru işaretlerinin cevabını ararız. Bu noktada, klima seçimi yapmadan önce hemen hemen her birimiz Hangi Klima Daha İyi Isıtır veya soğutur gibi sorularla araştırmaya gireriz. Bu tarz sorularınızın yanıtına ulaşmak için klimanızın btu değerini bilmeniz gerekiyor.

Btu değeri, klimanın ısıtma ve soğutma kapasitesi ile doğrudan ilgilidir. Söz konusu klimanın iyi bir performans sergilemesi için btu değerinin doğru hesaplanmasına önem vermelisiniz. BTU değeri ne kadar yüksek olursa klimanızın soğutma kapasitesi de o oranda yüksek olacaktır. Kullanım alanınızın genişliği, klimadan yararlanacak kişi sayısı ve iklimsel özellikler, bu değeri belirleyen unsurların başında geliyor.

2. Enerji Verimi

Hem ısıtma hem de soğutma olarak çift fonksiyona sahip olan klimaları, neredeyse yılın her döneminde çalıştırıyoruz. Evin sürekli olarak çalışan cihazların biri olan klimalar ise uzun vadede bütçenizi sarsabilir ve doğa kaynağın hızla tükenmesine yol açabilir. Bu noktada, hem cebinizi hem de doğal kaynaklarımızı korumak için enerji verimi yüksek, A sınıfı klimalara yönelmeniz bir hayli mühim. Siemens A Sınıfı Klimalar, yıllık maksimum 1400 kWh enerji tüketimi ile alternatifleriniz arasında yerini alabilir.

3. Düşük Ses Seviyesi

Klimalar her ne kadar konforlu bir yaşama olanak tanısa da, yüksek sese sahip bir klima tam anlamıyla konfor elde etmeniz noktasında verimli olmayabilir. Bundan dolayı, alacağınız klimanın iç mekan ses gücü seviyesine dikkat ederek bu konuya çözüm bulabilirsiniz.

Yaşamınıza konforlu bir dokunuş yapmaya hazırlanan Siemens Inverter Klimalara, Yavuzticaret.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.